Glöm inte adaptern

Tänk på att jordade strömförbrukare behöver en adapter i danska eluttag. Detta eftersom att deras jord sitter på ett eget stift.

Sevärdheter

Givskud Zoo – för hela flocken

På resan genom Givskud Zoo träffar ni på djur från hela världen. Det går att uppleva djuren i parken på ett flertal olika sätt, åker ni bil kan ni följa den så kallade safarirutten och köra igenom savannområdena och lejonens territorium. Om ni inte har en egen bil eller föredrar en guidad tur i parken så går det bra att åka med Safaribussen. Bussen tar er till de områden ni annars hade behövt bil till. Man kan även vandra genom parken och utforska alla de spännande djuren till fots.

Tivoli – Köpenhamn

Kom till tivoli och upplev den unika stämningen som bara finns på detta nöjesfält. Tivoli ligger i Köpenhamns hjärta precis bredvid centralstationen och Hovedbanegården. Tivoli tillhör verkligen den danska sommarens traditioner och många är det som minns sin barndoms besök i den vackra parken.

En del åker dit för att njuta av den fantastiska blomsterprakten eller för att tillbringa en dag med sina barn eller barnbarn. Andra åker dit för att njuta av den årliga familjetraditionen då det viktigaste är glassen, attraktionerna och att ha roligt. Andra kommer hit för kulturevenemangen i Konsertsalen, på Pantomimteatern, i Glassalen och på utomhuscenen.

Legoland i Billund

Legoland i Billund är kanske den mest kända och omtyckta nöjesparken för barnfamiljer i Danmark. Det finns hur mycket skoj och action som helst för hela familjen att uppleva här.

Legoland är en värld full av äventyr för alla men med barn och deras fantasi i centrum, du kan slå dig lös både på land, på havet och i luften. Oavsett vad du föredrar så hittar du det här, på Legoland.

Vikingaskeppsmuseet i Roskilde

Här kan du se de fem original vikingaskeppen från 1000-talet och prova på att ro ett av museets nya vikingaskepp på den vackra Roskilde Fjord.

Vikingaskeppsmuseet, med utsikt över fjorden, byggdes 1969 enkom för de fem skeppen som kan betraktas här idag. Besöket kan inledas med introduktionsfilmen ’Vikingaskeppen’ och olika utställningar berättar om skeppen, sjölivet, vikingatiden och vikingarna.

H.C Andersens barndomshem och marsinpanfabriker

Danmarks tredje största stad är väl värt ett besök. I stadskärnan hittar du såväl marsipanfabriker som H.C Andersens barndomshem. Förutom gamla mysiga fina byggnader. Hyr gärna en bil och se Odenses omgivningar. För mer information rekommenderar vi Biluthyrning.com’s guide till Odense.

Statens Museum for Kunst

Klassisk och modern arkitektur och konst förenat på ett förträffligt vis. Här finner du danska och utländska verk samt en flygande bulldozer!